Werkwijze

Hoe gaat het in zijn werk?
Als u interesse heeft neemt u contact op met mij per e-mail of per telefoon
Ik kan dan al uw vragen beantwoorden.

Daarna maken we een vrijblijvend intake  gesprek plannen.
Hierin kunt u kennis maken met mij en ik met u en uw huisdier(en)

In dit gesprek ben ik benieuwd hoe u zelf voor u huisdieren zorgt, het liefst pas ik mijn zorg daar op aan zodat er voor uw kat zo min mogelijk veranderd. U weet immers het beste waar uw huisdier zich prettig bij voelt.

Als u mij op uw kat laat passen noteer ik uw gegevens en wensen en bijzonderheden van uw kat, dit werk ik uit tot een Katplan waar al deze afspraken in staan. Dit mail ik naar u toe als check, zodat we beide zeker weten dat alles goed is besproken. Als u kat speciale medicijnen heeft zie ik graag een keer hoe u dit zelf toedient, elke kat en eigenaar hebben daar zo zijn hun eigen weg in.  Bij het gesprek neem ik de sleutels mee of u mag deze ook later afgeven.

In het katplan noteer ik ook eenhigh five noodnummer van iemand in de buurt, het is nodig dat u een reserve  sleutel daar achter laat. Hoewel ik uiterst zorgvuldig omga met uw huissleutel (daar hang ik ook nooit adressen aan etc) is het goed een back-up plan te hebben in geval van calamiteiten.

In het Katplan staan ook de kosten , deze spreken we van te voren duidelijk af.
U zorgt zelf voor voldoende voeding voor uw kat en kattenbakvulling. Als u kat medicijnen nodig heeft zorgt u ook voor voldoende medicatie.

 

Als u ook knaagdieren heeft kunt u zelf groente achterlaten of geld achterlaten zodat ik verse groente kan geven.

Tijdens uw vakantie stuur ik u berichtjes en foto’s via Whatsapp en kunt u mij uiteraard ook vragen hoe het met uw kat gaat. Als er iets is of u wilt iets weten vraag het gerust, het is de bedoeling dat u met een gerust gevoel op vakantie gaat en bent!

Meestal kom ik op werkdagen tussen 16.00 en 20.00 en  op de dagen dat ik niet werk of het weekend meestal tussen 11.-17.00
Ik neem zelf zo nodig wat speeltjes mee en kijk waarin uw kat is geïnteresseerd. Ik zorg voor de kattenbak, eten en vers water en zo nodig voor de plantjes en post. Het is fijn als u stoffer en blik/stofzuiger/vaatdoekje heeft klaarliggen.

Als uw kat naar buiten mag is dat natuurlijk heerlijk, een kattenluik is dan ook fijn en het is prettig als uw kat is gechipt. Heeft uw kat geen kattenluik kan ik hem helaas niet naar buiten laten, immers ik weet dan niet wanneer hij weer naar binnen wil.

Privacy: Ik doe nooit uitspraken tegen anderen over de vakantieperiode, uw gegevens of andere zaken. Foto’s die ik maak van uw kat zijn alleen bedoeld om aan u te sturen via Whatsapp,  Sleutels worden nooit gelabeld met een adres, alleen bv de naam van de kat.

Belangrijk: Omdat ik met andere katten in aanraking kom is het nodig dat  uw kat geen vlooien heeft en ontwormd  is, zodat hij of zij geen besmettingsgevaar vormt voor de andere katten op wie ik pas of mijn eigen katten. Daarnaast is de kat in goede gezondheid of wordt duidelijk van te voren aangegeven waar de kat last van heeft. Als uw kat niet is ingeënt is dat geen rede voor mij om niet op te passen maar besef dan wel dat ik bij meerder katten kom en dus eventuele besmetting kan meenemen.